Rondreis Canada

Canada is het perfecte land voor een mooie rondreis. Er is zoveel te beleven in Canada van de ongerepte natuurgebied tot de bruisende steden als Toronto en Ottawa. Het is alleen mogelijk om naar Canada te gaan met het vliegtuig en dan ben je 8 tot 11 uur bezig met vliegen dat ligt aan de plaats van landen. Kortom een rondreis door Canada is perfect voor de liefhebbers.

Zelfs op reis

Voor de mensen die zelf een rondreis te willen maken is het slim om je goed voor te bereiden en vind je hier een aantal tips:

  • Van wat voor vervoer ga ik gebruik maken in Canada en hoe regel ik dat?
  • Neem een kaart mee en bepaal van te voren je route
  • Zorg ervoor dat je nog kan ontspannen tijdens de rondreis
  • Zoek wat basis informatie op over Canada
  • Check het nieuws van de laatste weken in Canada
  • Weet dat Canada een groot land is en je veel tijd nodig hebt voor rondreis

rondreis canada

Georganiseerde rondreis

Voor de mensen die op een georganiseerde rondreis willen zijn er ook veel opties in Canada zo kun je met verschillende reizen en verschillende tijdsduren mee. Met een georganiseerde rondreis door Canada weet je ook zeker dat je op de mooiste plekjes van het land komt.

Rondreis door Canada (21 dagen)

De reis begint in Amsterdam met een vlucht naar Vancouver eenmaal aangekomen in Vancouver staat een huurauto klaar bij het vliegveld en kun je naar het hotel rijden. De dag 2 heb je de mogelijk om Vancouver te bezoeken en de mooiste en leukste dingen van de stad te ontdekken. Op dag 3 is het tijd om vanaf Vancouver naar de volgende stad genaamd Kelowna te rijden. Onderweg kom je meerdere prachtige bezienswaardigheden tegen waar de auto even gestopt kan worden om een kijkje te nemen. Eenmaal in Kelowna aangekomen kun je overnachten in het hotel. Op dag 4 rijden we verder richting Penticton. Tijdens deze route zijn er veel bosgebieden en meren te zien. Op dag 5 heb je nog even tijd om rond te kijken in Penticton. In de middag is het tijd om weer verder te rijden richting de volgende overnachtingsplek onderweg kun je genieten van de prachtige natuur van Canada. Eenmaal in Revelstoke aangekomen kun je overnachten. De volgende dag staan er geweldige bezienswaardigheden op de planning die je in de omgeving van Revelstoke kan vinden. Daar heb je 2 dagen de tijd om te blijven in de middag van dag 2 is het tijd om verder te rijden naar de volgende bestemming genaamd Banff waar ook veel mooie bezienswaardigheden zijn. Heb je een dag tijd om de bezienswaardigheden te bezoeken en door te rijden naar Jasper tijdens deze rit kom je de mooiste gebieden tegen en in Jasper zelf krijg je een dag de tijd om rond te kijken. Van Jasper trekken we verder richting Clearwater en is de weg ernaar toe wederom prachtig in Clearwater kun je weer verschillende activiteiten ondernemen of lekker ontspannen. Vanaf Clearwater rijden we door naar 100 mile house wat een bekende plaats is voor de mijnwerkers. De volgende dag is de rit naar Prince George waar je weer een vrije dag hebt om leuke dingen te doen. Vervolgens is het tijd om door te rijden naar Smithers en vanuit Smithers rijden we door naar Prince Rupert waar nog overblijfselen van de indianen te vinden zijn. We vervolgende de rit verder naar Port Hady om daar de weg te vervolgen naar Victoria waar je 2 dagen vrije tijd hebt en walvissen kan gaan spotten. Victoria is de ene laatste halte voor Vancouver want daar gaan we nu weer heen en stappen we in het vliegtuig terug naar Amsterdam.