Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada met bijna een miljoen inwoners. De stad ligt in de provincie Ontario aan de rivier die ook Ottawa heet. Van de bevolking van Ottawa is voor ongeveer de helft Engels de moeder taal en voor een derde van de bevolking Frans de moedertaal.

Belangrijke gebouwen in Ottawa

In Ottawa staan de regeringsgebouwen van Canada. Het bekendste gebouw is het parlementsgebouw. Ook zit het hooggerechtshof van Canada in Ottawa. Ook staan er verschillende interessante musea in Ottawa en is er de oudste universiteit van Canada te vinden.

De geschiedenis van Ottawa

Naast Ottawa ligt Quebec en die 2 steden samen vormen het Gatineau de National Capital Region. Dat is een van de eerste Europese nederzetting op het gebied van de houtindustrie. Na de oorlog tussen de Engelsen en de Verenigde Staten moedigde de overheid inwoners aan om naar Ottawa te verhuizen, dit was het begin van de groei van Ottawa. Ook werd de stad een belangrijke stad in de handel en werd er een nieuw kanaal aangelegd. Het parlementsgebouw van Ottawa werd op een heuvel gebouwd om ze een voordeel te hebben als er nog een oorlog zou uitbreken. Dit gebouw is afgebrand in 1916 maar werd opnieuw gebouwd samen met de Peace Tower. Tijdens de 2de wereldoorlog verbleef koningin Juliana met haar kinderen in Ottawa. Daardoor heeft de stad een speciale band met Nederland en wordt tijdens het Tulip Festival die jaarlijks in mei plaats vind 10.000 tulpenbollen opgestuurd naar Ottawa als bedankt voor het overnachten van de koninklijke familie in Canada en als bedankje voor het helpen met terugveroveren van Nederland tijdens de 2de wereldoorlog.

ottawa canada