Bezienswaardigheden Canada

Rocky Mountains. De Rocky mountain is een hooggebergte van ongeveer 4800 km. Dit gebergte loopt door een aantal landen in Noord-Amerika: Mexico, Amerika, Canada en Alaska. De Rocky Mountains zijn een bergachtig gebied in het weste dat zich uitstrekt van New-Mexico tot Alaska. Na een tijdje vestigde de eerste mensen zich. Er zijn nu vel beschermde natuur gebieden in de Rocky Mountains. Het is verder ook een erg populaire vakantiebestemming omdat, je er kan wandelen, vissen, fietsen, jagen en skiën.

CN Tower

De CN Tower is een toren in de stad Toronto. De CN Tower is een zendmast die ervoor zorgt dat de mensen tv, radio en telefoon hebben. De zendmast is een grote toeristenattractie omdat, die zo enorm groot is. De CN Tower was tot 2007 met 553 meter het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Er zijn masten die nog hoger zijn maar, die worden in evenwicht gehouden door bepaalde constructies. De toren is gebouwd in 1976 door de spoorwegmaatschappij CN (Canadian National Railway) hij werd gebouwd om te laten zien waartoe de Canadese industrie toe in staat was. De toren is erg populair onder toeristen. Op ongeveer 350 meter hoogte is een grote uitbouw met een aantal verdiepingen gemaakt waar je een aantal uitkijkruimtes hebt. Verder zit er ook een restaurant en café in. Je kunt vanaf daar met de lift naar ongeveer 447 meter hoogte om uit te kijken over de hele stad.

bezienswaardigeheden canada

Notre-dame van Montreal

De notre-dame van Montreal is een basiliek (een klassiek oud gebouw) dat in het historische hart van Montreal ligt. Het is de belangrijkste kerk van de stad Montreal. De kerk trekt elk jaar vele toeristen die de grote bewonderingen en schatten van deze kerk komen bewonderen. Voor het onderhouden van de kerk word aan de bezoekers een kleine bijdragen gevraagd zodat alles netjes onderhouden kan worden. Aan het bijwonen van de kerk zijn verder geen kosten verbonden. Een aantal avonden in de week word er een klank en lichtspel uitgevoerd en dat is door de hele stad te horen. In de kerk worden ook veel huwelijken en rouwdiensten van bekende canadezen gehouden. En worden er optredens gegeven van orkesten.

Royal Tyrell museum

Het Royal Tyrell museum is een museum dat me dinosauriërs te maken heeft en word als een van de belangrijkste musea van dit onderwerp gezien. In dit museum liggen meer dan 130.000 fossielen. Het museum ligt in het plaatsje Drumheller. Het museum is genoemd naar de geoloog Joseph Burr Tyrell. Joseph vond in 1884 terwijl die opzoek was naar steenkool een fossiel van een dinosaurus. Hij vond een fossiel van de zogenoemde Albertosaurus het neefje van de T-Rex. Het museum is opgericht in 1985.

Het museum heeft in de grootste hal al ongeveer 40 hele dinosaurussen staan en heeft verder nog een aantal kamers waar nog meer fossielen te bewonderen zijn.